III. Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödül Töreni

Konferanslar, Seminerler, Atölye Çalışmaları
Zoom
Ahmet Nedim Gündoğar, Furkan Erdoğdu

2018 yılı itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide İstanbul tarafından ve Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü desteğiyle Türkiye’de engellilik alanında tamamlanan lisansüstü tez çalışmalarından bilim kurulu tarafından seçilecek tezlere “Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülü” verilmektedir. Bu ödül üniversitelerde sosyal bilimlerin farklı alanlarında engellilik alanında insan hakları yaklaşımını temel alan lisansüstü düzeyinde araştırmalar yapılmasını özendirmeyi amaçlamaktadır.

2020 yılı için sosyal bilimler alanında yazılan 2 yüksek lisans tezine ödül verilmiştir. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen ödül töreninde, Ahmet Nedim Gündoğar “Yükseköğretime Devam Eden Görme Engelli Öğrencilere Yönelik Öğretimsel Uyarlamalar Hakkındaki Görüşler” ve Furkan Erdoğdu “Sağır Yetişkinlerin Kimlik İnşaları” başlıklı tezleriyle ödül almaya hak kazanmıştır.

Bilim Kurulu:

• Dikmen Bezmez (Dr. Öğr. Üy., Koç Üniversitesi, Sosyoloji)
  • Hande Sart (Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri)
  • İdil Işıl Gül (Dr. Öğr. Üy., İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk)
  • Müjde Koca Atabey (Dr. Öğr. Üy., Ankara Medipol Üniversitesi, Psikoloji)
  • Resa Aydın (Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi, Tıp)
  • Volkan Yılmaz (Dr. Öğr. Üy., Boğaziçi Üniversitesi, Sosyal Politika)