İkinci Engellilik Çalışmaları Güz Okulu 19-21 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşti

İkinci Engellilik Çalışmaları Güz Okulu 19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşti

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide Istanbul ile Raoul Wallenberg Enstitüsü ortaklığıyla düzenlenen Engellilik Çalışmaları Güz Okulu lisansüstü düzeyde engellilik çalışmaları alanında araştırma yürüten ya da yürütmeyi planlayan öğrencilere yönelik 3 günlük bir eğitim programıdır. Bu yıl Engellilik Çalışmaları Güz Okulu’nun ikincisi 19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşti.

Engellilik Çalışmaları Güz Okulu, Türkiye’nin 20 farklı ilinden toplam 59 tamamlanmış başvuru almıştır. Başvuran kişilerin 16’sı erkek, 43’ü kadındır. Başvuruların 18’i doktora öğrencisi, 41’i ise yüksek lisans öğrencisidir.

Eğitime katılmaya hak kazananlar 13’ü kadın ve 4’ü erkek olmak üzere toplam 17 öğrencidir. Bu öğrencilerden 9’u bir doktora, 8’i ise bir yüksek lisansı programına kayıtlıdır. 8 öğrenci eğitime İstanbul’dan katılırken, 9 öğrenci Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Muğla olmak üzere Türkiye’nin 6 farklı ilinden gelmiştir. Öğrencilerin kayıtlı oldukları yüksek lisans/doktora programları sosyal hizmetler, hukuk, özel eğitim, engellilik çalışmaları, sosyoloji gibi farklı disiplinleri içermektedir.

Engellilik Çalışmaları Güz Okulu, farklı disiplinlerin engelliliğe yaklaşımları bağlamında farklı oturumdan oluşturmuştur. Bu disiplinler hukuk, eğitim bilimleri, sosyal politika, sosyoloji, tıp ve mimarlıktır. Eğitimin üçüncü gününde tüm öğrenciler araştırma özetlerini sunmuş, öğretim üyelerinden ve diğer katılımcılardan geri bildirim almıştır.

Üç günlük eğitimin uzman kadrosunda farklı disiplinlerden ve üniversitelerden gelen öğretim üyelerinden ve sivil toplum temsilcisinden oluşmuştur. Bu isimler arasında; Beyza Ünal (Engelli Kadın Derneği), Engin Yılmaz (Boğaziçi Üniversitesi, Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı), Göksenin İnalhan (İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık), Hande Sart (Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri), İdil Işıl Gül (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk), Nurseli Yeşim Sünbüloğlu (Özyeğin Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet Birimi), Resa Aydın (İstanbul Üniversitesi, Tıp), Volkan Yılmaz (Boğaziçi Üniversitesi, Sosyal Politika) yer almaktadır.

Perşembe, Eylül 26, 2019